Робота над новим, другим поколінням флагманського кросовера Palisade, ведеться інженерами Hyundai вже кілька років. Спочатку вважалося, що машина дебютує у 2025 році, проте напередодні корейські ЗМІ повідомили про плани випустити автомобіль на ринок трохи раніше.

Hyundai прискорила терміни випуску моделі приблизно на місяць. Кросовер, який збиралися запустити у виробництво у січні 2025 року, поставлять на конвеєр у грудні 2024-го. Зроблено це буде заради того, щоб задовольнити зростаючий попит на гібридні автомобілі.

Тираж другої генерації Hyundai Palisade за задумом корейського автовиробника щорічно має становити 210 тисяч одиниць, що на 30 відсотків більше, ніж у випадку з актуальною моделлю. Приблизно 70 тисяч із них збираються зробити бензиновими, а решта 140 тисяч – гібридними. Дизельних варіантів «Палісад» у новому поколінні не буде.

Агрегатна лінійка машини зараз знаходиться під завісою таємниці, але раніше корейська преса писала про те, що для кросовера зарезервовано 3,5-літровий турбомотор V6, який замінить 2,2-літровий турбодизель і 3,8-літровий бензиновий V6, а також гібридна установка на базі 2,5-літрової “наддувної четвірки”.

Очікується, що автомобіль помітно зміниться зовні, отримавши більш виразну передню частину кузова, інші боковини та перелицьовану корму.