Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету 2,386 млрд гривень на відновлення автодоріг в прикордонних та прифронтових регіонах, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки, передають «Українські Новини».

«Уряд ухвалив рішення виділити більш як 2,386 млрд гривень на відновлення доріг у восьми ключових для оборони країни регіонах. Зокрема, Донецька обласна військова адміністрація отримає 324,5 млн гривень. Кошти можуть бути витрачені виключно на відновлення зруйнованих доріг, що використовуються для перевезення військових і гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути», — розповіла перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Відповідно до рішення уряду на відновлення доріг Дніпропетровська область отримає 196,4 млн гривень, Донецька область — 324,5 млн гривень, Запорізька область — 350 млн гривень, Миколаївська область – 307,1 млн гривень, Сумська область – 222,2 млн гривень, Харківська область – 502,95 млн гривень, Херсонська область – 224,3 млн гривень, Чернігівська область – 258,79 млн гривень.

Як повідомляли Українськi Новини, у лютому Кабінет Міністрів виділив 17,1 млрд гривень на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.