Фракція «Блоку Петра Порошенка» підтримає в першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху». Про це Слову і Ділу повідомив народний депутат, заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

«Фракція ухвалила рішення підтримати законопроект. У нас є певні зауваження та побажання. Але сьогодні ми голосуємо проект лише в першому читанні. Думаю, до другого читання ми підготуємо свої поправки та доопрацюємо законопроект», – сказав Гончаренко.

Нагадаємо, до порядку денного на четвер, 21 грудня, включений урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» (№7286). Документом передбачається значно посилити відповідальність за їзду в нетверезому вигляді або під впливом наркотичних речовин, а також за вчинення ДТП в таких станах.

Нові правила посилюють відповідальність також за зупинку в недозволеному місці, перевищення швидкості й надають поліції нові можливості фіксування порушення. Водії та пасажири зобов’язані неухильно підкорятися наказам поліцейського при зупинці, передавати (а не пред’являти, як зараз) документи, не виходити з автомобіля без дозволу, надавати для огляду багажник (навісне багажне пристрій), моторний відсік, салон, ніші, які можна оглянути без їх розбирання, а також причепи.

До причин, через які поліція може зупинити автомобіль для перевірки документів та огляду, додається «проведення огляду водія на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння».