Кортеж президента Петра Порошенка, який нещодавно збив пенсіонера, змінює кількість автомобілів. Збільшився і час, на який заради нього перекрили рух транспорту.

Фотокореспонденти побачили, як для безперешкодного проїзду гаранту у самому центрі міста на вулиці Хрещатик регулювальник близько семи хвилин затримував автомобільний потік. На шляху каравана з десяти машин поліцейські перекривають рух на п’ять-сім хвилин замість заявлених 30 секунд (раніше Управління державних службовців стверджувало, що заради державних кортежів нова влада зупиняє потоки авто на півхвилини).

Цього разу першою пролетіла “зозуля” – машина з мигалками, яка “розчищає” дорогу. Слідом за нею два ідентичних представницьких Mercedes з однаковими номерами державної реєстрації, щоб не було зрозуміло, в якому саме авто сидить Петро Алексійович.

Далі охорона: на двох мікроавтобусах Volkswagen з “рогами” (це пристрої на даху, які перешкоджають або пригнічують сигнали), на двох легкових автомобілях Volkswagen з проблисковими маячками, на позашляховику Toyota Land Cruiser.

Потім – поліцейські на своєму седані з мигалками. А ось – реанімобіль без красного хреста та опізнавальних смуг. Кортеж президента часто їздить з сиреною і голосовими попередженнями.

Як відомо, 6 березня, в Печерському районі Києва на перехресті вулиць Шовковична та Інститутська службовий автомобіль поліції під час руху в кортежі, який супроводжував президента України, збив пішохода. Як відзначили в поліції, чоловік раптово вийшов на проїжджу частину вулиці на заборонний сигнал регулювальника.

Пізніше у мережі з’явилося відео інциденту.

Постраждалого з переломом ноги та струсом мозку доставили до лікарні, а прес-секретар глави держави вибачився за інцидент і доручив надати всю необхідну допомогу пенсіонеру.

Джерело: narodna-pravda.ua