Компанія Параллель-М сплатила накладений Антимонопольним комітетом України (АМКУ) ще в жовтні 2016 року штраф в майже 3 млн грн (з урахуванням пені) за антиконкурентні узгоджені дії.

Про це повідомив директор мережі Христо Іванчев.

«Ми його (штраф — ред.) вже заплатили. Ми пройшли всі етапи оскарження, всі інстанції, рішення все одно було не на нашу користь. Ми виконали рішення суду», — сказав глава компанії.

Він додав, що компанія не згодна з висновками комітету, оскільки ні з ким в цінову змову не вступала. «Не було змови, ми ні з ким не домовлялися і не домовляємося по ціні», — підкреслив Іванчев.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року АМКУ оштрафував сім нафтотрейдерів на 204,3 млн грн за узгоджені антиконкурентні дії на ринку.

Зокрема, компанія ОККО Нафтопродукт отримала найбільше покарання в розмірі 77,8 млн грн. Дві компанії, пов’язані з діяльністю мережі АЗС WOG — Золотий екватор і ВОГ Рітейл — були оштрафовані на 16,2 млн грн і 54,3 млн грн відповідно. Альянс Холдинг — на 39,7 млн ​​грн, АМІК Україна — на 12,5 млн грн, СОКАР Петролеум — на 2,5 млн грн і Паралель — на 1,4 млн грн.

Паралелі була нарахована пеня в розмірі 1,4 млн грн. Тобто сумарно компанія сплатила АМКУ майже 2,9 млн грн.

Джерело: biz.nv.ua