Ізраїльська компанія DSRaider, що займається персональним електричним транспортом підвищеної прохідності, запропонувала військовим випробувати нову лінійку своїх позашляховиків представникам спецслужб. Після перших успішних тестів позашляховиками EZRaider зацікавилися військові — причому, не тільки представники ЦАХАЛ (Армії оборони Ізраїлю). Як повідомляє Breaking Defence, після проведення низки успішних тестів партію «Ізі Райдерів» закупила для проведення польових випробувань Армія США.

Лінійка електричних чотириколісних міні-позашляховиків представлена трьома моделями — EZRaider, EZRaider HD2, and EZRaider HD4, які відрізняються кількістю електромоторів, ємністю тягових батарей, а отже — вантажопідйомністю та пробігом між зарядками. За словами джерела Breaking Defence, американці вважають топову повноприводну модель EZRaider HD4 «транспортом, який допоможе здивувати супротивника і влаштує переворот в тактиці операцій спеціального призначення».

Мова, в першу чергу, йде про мобільність і компактні розміри персонального позашляховика: дещо схожий на гібрид самоката і величезного скейтборда EZRaider HD4 важить близько 110 кг і здатний перевозити близько 210 кг або буксирувати причіп вагою до 250 кг. При цьому відносно скромні габарити (довжина – 170 см, ширина – 74 см) роблять його ідеальним транспортом для оперативної доставки в зону проведення спецоперації — наприклад, на борту гвинтокрила.

Серед інших тактичних переваг «Ізі Райдера» – практично безшумний хід і «далекобійність» близько 40 кілометрів, яку забезпечують чотири 1200-ватних електромотора (загалом – 6,5 к.с.) і 3-кіловатна тягова батарея з напругою 60 вольт. На більш-менш стабільному покритті EZRaider HD4 можна розігнати до 70 км/год (причому, обмежувач максимальної швидкості легко програмується з урахуванням специфіки завдання), а довгохідна підвіска, «зубасті» шини і повний привод дозволяють йому справлятися з пересіченою місцевістю без особливих труднощів.

Джерело: mashyna.com.ua