У столиці проходить акція ГО «АвтоЄвроСила» з вимогою знизити вартість пального, повідомляє ukrinform.ua.

Головні сили активістів і автомобілістів, що до них приєдналися, зосередилися в урядовому кварталі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Обабіч вулиці Грушевського припарковано кілька десятків машин з наліпками «Бойкот цінам на пальне!», «Ні шаленим цінам на пальне!». Власники авто гучно сигналять, однак рух для іншого транспорту не перекритий. Громадський транспорт і інші автомобілі можуть вільно пересуватися вулицями столиці.

Учасники акції вимагають знизити вартість пального до рівня весни цього року за рахунок зменшення розміру акцизу на пальне та прив’язки акцизу до української валюти.

Як розповів кореспонденту Укрінформу керівник організації «АвтоЄвроСила» Олександр Чернявський, акція не є централізованою, до неї можуть долучитися усі охочі, безпечно зупинивши свій транспортний засіб до 10 години ранку.

Однак в інших районах Києва подібних масових скупчень автовласників з їх машинами не було помічено.

Крім столиці, акція проходить і на решті території України.

Раніше ініціатори акції повідомляли, що до їх флешмобу готові приєднатися власники вантажівок, а також маршрутних таксі, громадського транспорту, швидкої допомоги і навіть поліції. Однак комунальний транспорт столиці працює у штатному режимі, без змін і їздить за графіком. Заторів у місті, які були б спричинені проведенням акції, немає.

Наразі ситуація у Києві спокійна і контрольована. Ніяких інцидентів і провокацій не зафіксовано.

Як повідомлялося раніше, учасники організації «АвтоЄвроСила» заявили, що планують 11 жовтня провести акцію у Києві та інших містах України з 9:00 до 10:00, заблокувати рух, зупинивши свої автомобілі посеред проїжджої частини.