Закони про авто на єврономерах повинні бути ветовані, оскільки вони не відповідають інтересам українців, пише dialogs.org.ua.

Про це йдеться у відкритому листі голови Державної фіскальної служби України (2015-2018) Романа Насірова до президента України, опублікованому на офіційній сторінці політика в Facebook.

“Незаперечним є той факт, що автомобілі з іноземною реєстрацією на законних підставах перетнули кордон України, і з цього моменту стали вже внутрішньою проблемою України. Тільки бездіяльність уряду та уповноважених органів призвела до того, що на даний момент питання “євроблях” з суто економічного і адміністративного перетворилося на політичне”, – написав Роман Насіров.

Політик нагадав, що після того, як власники “євроблях” вдалися до публічних акцій, проблема набула іншого характеру. Протестувальники неодноразово збиралися під будівлею Кабінету міністрів з вимогою знайти справедливе рішення цієї проблеми. На думку політика, конфлікт загострився через те, що люди не знайшли підтримки з боку уряду. Після чого пошук рішення було переадресовано парламенту країни, який в підсумку прийняв два законопроекти: 8487 и 8488.

“Неупереджений аналіз цих двох законопроектів дає підстави стверджувати, що вони не вирішують конфлікт, а навпаки, можуть його ще більше радикалізувати. Головний недолік законів в тому, що вони прийняті не на користь людей! Ні уряд, ні Верховна Рада не стали на бік українців, простих людей, які важко працюють, щоб заробити на життя для себе і своєї сім’ї. У тому числі і на можливість купити доступний автомобіль для власних потреб”, – підкреслив він.

На думку Романа Насірова, головна проблема в тому, що рішення для власників “євроблях” шукають люди, у яких немає проблем з придбанням машини, їм байдужа вартість розмитнення авто, оскільки вони можуть дозволити купити собі і своїм дітям

“Кількість дорогих машин в Україні дивує не тільки Європу, але і весь світ. Для таких людей не важлива вартість “розмитнення” машини. Важливо тільки, щоб обраний автомобіль був оформлений як можна швидше”, – додав політик.

Роман Насіров звернувся до президента України Петра Порошенка з закликом захистити права і інтереси громадян України: “Прошу Вас, пане президенте, стати на сторону народу, людей, які не просять для себе незаконних преференцій. Вони хочуть лише справедливої ​​ціни на розмитнення автомобілів для всіх громадян України”, – підсумував він.

https://www.facebook.com/rmnukr/posts/1176588665841699