moika

Експерти розповіли навіщо мити машину, якщо вона брудниться протягом одного дня. Рання весна – час вселенської печалі естетів

Не встигаєш доїхати від мийки до будинку, як машина покривається брудом. Багато хто взагалі перестають мити свій автомобіль. А даремно! Чим загрожує неохайність і як часто варто змивати бруд, ми дізналися у експертів.

Чому не мити машину шкідливо?

Відповідь на це питання вкрай просте. Бруд навесні – це не просто неприємна каша, а пекельна суміш хімії та снігу (точніше те що від нього до цього часу залишається). Всім відомі «соляні розчини”, від яких страждає і взуття, ніяк не можуть бути корисні вашій машині. У першу чергу від цієї хімії страждає кузов, який через відсутність належного догляду може покритися корозією.

Пояснити появу корозії просто. Сніг – це вода. Вода роз’їдає лакофарбове покриття і потім береться за сам кузов. Правда, якщо мова йде про звичайну воду, це процес довгий. А от коли разом зі снігом «перекусити” вашим авто вирішують хімікати і солі, вогнища іржі з’являються швидше і в більшій кількості.

document.write(«»);