Корпорація «Богдан» у День Збройних Сил України наголошує на важливості оснащення армії новим транспортом вітчизняного виробництва, який замінить морально і фізично застарілі радянські машини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

«У корпорації «Богдан» розуміють, наскільки необхідним для військових ЗСУ є сучасний та надійний транспорт. Тому для потреб армії на потужностях підприємства були розроблені та виготовлені зразки, які не поступаються світовим аналогам. Вони замінюють стару радянську техніку, яка часто ламається і ставить під загрозу життя військових», – зазначили у компанії.

У корпорації нагадали, що військова техніка Черкаського автозаводу «Богдан Моторс» отримує позитивні відгуки армійців, тож підприємство готове до збільшення замовлень від Міноборони та задоволення потреб армії.

Військові на передовій вже користуються вантажівками підвищеної прохідності «Богдан 6317», які поступово замінюють у війську застарілі радянські «Урали» та «ЗіЛи». Ці багатоцільові автомобілі обладнані потужними шестициліндровими дизельними двигунами з турбонаддувом, потужність яких становить 280 к.с. Вони здатні розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і можуть перевозити 50 осіб у відповідно обладнаному для цього кузові.

Також корпорація «Богдан» цього листопада достроково виконала контракт на виготовлення і постачання санітарних автомобілів «Богдан 2251» Збройним силам України. Ця техніка призначена для вивезення поранених та подальшої евакуації до медичних лікувальних закладів.

Багатоцільові позашляховики «Богдан 2351» можна побачити у найгарячіших точках районів проведення Операції Об’єднаних сил. Вони покликані замінити радянські УАЗи на усіх без винятку ділянках армійської служби. Ця машина має двигун потужністю 143 к/с.

Крім того, «Богдан» має можливість постачати до Армії бронеавтомобілі «Барс-8», які наразі проходять випробування. Вони мають шасі підвищеної прохідності, колісною формулою 4×4 та 6,7-літровим турбодизельним двигуном. Ця техніка має протимінний і балістичний броне захист, системи забезпечення життєдіяльності екіпажу, засоби зв’язку та навігації, прилади нічного та денного спостереження та інше важливе для військових оснащення. На базі цього автомобіля було створено український 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК».