Єгипетські зброярі створили власний варіант колісної самохідної гаубиці М-46-1М на українському шасі КрАЗ, повідомляє Автотема, посилаючись на Національний промисловий портал.

Новинка була продемонстрована на міжнародній виставці оборонної та військової промисловості EDEX-2018, що вперше проводилася в Арабській Республіці Єгипет в Каїрі з 3 по 5 грудня 2018 року.

Колісна САУ М-46-1М становить собою локалізовану версію радянської буксируваної гармати M-46 калібру 130 мм встановлену на шасі вантажівки КрАЗ 6х6. Кабіна САУ має бронювання 2-рівня за стандартом НАТО STANAG 4569.

Вперше представлена на EDEX 2018, M-46-1M «є зразком нашої здатності адаптувати буксирувану артилерію до самохідної», – зазначили у міністерстві оборони Єгипту.

Ця САУ призначена для використання піхотою, силами спеціальних операцій та як високомобільна артилерійська підтримка для підрозділів прикордонної оборони Єгипту.

Повна вага спорядженої артилерійської системи складає 23 тони. САУ оснащена системами автоматичної подачі боєприпасів та заряджання. Гармата має функцію дистанційного керування та додаткову енергетичну установку.

Повідомляється, що М-46-1М може бути розгорнута за 90 секунд та має боєкомплект з 20 снарядів. Дальність стрільби колісної САУ становить близько 27 км.

Варто зазначити, що ПрАТ «АвтоКрАЗ», який є багаторічним постачальником вантажівок для Збройних сил Єгипту, також продемонстрував на виставці макет оновленої вітчизняної САУ «Богдана». Також, представники Кременчуцького автозаводу представили макети автомобілів КрАЗ-Фіона та прототипу важкого евакуатора 8×8 – КрАЗ-HRV.