Кожен водій хоч раз замислювався про те, як зробити витрату палива більш економною. А з невпинно ростучими цінами на бензин ця тема стає все більш актуальною. Однак, у багатьох автомобілістів є звички, які заважають економії, пише Автотема з посиланням на MMR.

Деякі автомобілісти, які їздять на механіці, використовують передачу, яка не відповідає швидкісного режиму. Зазвичай, коли кількість оборотів бензинового двигуна доходить до 2500 оборотів, необхідно перейти на підвищену передачу. Для дизельних силових агрегатів цю межу становить дві тисячі обертів.

Однак, багато водіїв занадто сильно захоплюються динамічністю під час розгону. Вони утискують педаль газу в підлогу, при цьому абсолютно не думаючи про те, що пора б перемкнути передачу. Подібний стиль водіння збільшує динаміку, але з нею також зростає і витрата палива.

Помилкою є і їзда на надмірно навантаженому автомобілі. Деякі звикли довгий час не заглядати в багажник, перевозячи з собою все, що нажито непосильною працею. Чим важче авто, тим більше сил потрібно двигуну. А отже, він буде споживати більше палива. Необхідно періодично заглядати в багажник і чистити його. Це не тільки допоможе знизити вагу машини, але і додасть їй більше естетичності і безпеки.

Автомобілісти, які регулярно перевіряють рівень тиску в шинах, можуть заощадити досить пристойну суму на паливі. Якщо тиск буде занадто низьким, то збільшиться опір. А це – зайве навантаження на двигун, що приводить до підвищеної витрати бензину. Важливо стежити, щоб рівень тиску в шинах завжди відповідав встановленим виробником нормам.

Уміння грамотно рушати без переходу на підвищені обороти дозволить істотно скоротити час прогріву. А сучасні технології і зовсім дозволяють провести спеціальну передпускову підготовку двигуна, яка не вимагає додаткового прогрівання.

Також багато автомобілістів часом забувають про існування нейтральної передачі. Це цілком виправдано у випадках, коли дорога слизька або покрита шаром снігу. Але в гарну погоду набагато більш ефективним буде перехід саме на холостий хід. Особливо це буде корисно, коли ви їдете по затяжного спуску.

З усього сказаного випливає, що всього лише кілька звичок допоможуть вам істотно заощадити на паливі:
– не нехтуйте використанням холостого ходу;
– скоротіть час прогріву двигуна в холодну погоду;
– не забувайте регулярно перевіряти рівень тиску в шинах;
– очистіть багажник від зайвого вантажу;
– перемикайте передачі своєчасно і намагайтеся правильно вибирати швидкісний режим.