Спираючись на європейський досвід, в Україні розробляють критерії і методику нових психофізіологічних тестів, проходження яких буде обов’язковою складовою медичної комісії з медичного огляду кандидатів у водії, а також водіїв дорейсових і післярейсових перевезень, передає businessua.
За словами головного позаштатного фахівця Мінохоронздоров’я України з питань психофізіології Ігоря Триньки, це перевірка на спеціальному програмно-апаратному комплексі близько 17-ти психофізіологічних показників здоров’я водія, серед яких: швидкість частоти світлових мерехтінь, швидкість слухового і зорового аналізатора, частота сердечних скорочень, стресостійкість і інші.
«Висновок психофізіолога носитиме рекомендаційний характер, але він визначатиме реальний стан придатності водія до виходу в рейс, і до водіння авто як такого взагалі, – вважає фахівець. – За статистикою 95% ДТП здійснюють лише 5% водіїв, і наше завдання – виявити ці 5%, і таким чином, зменшити вірогідність правопорушень на дорозі і завдання шкоди іншим учасникам дорожнього руху”.

document.write(«»);