_DSC4856_1

Сьогодні Вищий господарський суд України винесе остаточне рішення у справі про стягнення з компанії “Атол Холдинг” (офіційний виробник і постачальник в Україну автомобілів Skoda, Volkswagen і Seat) мільйонних боргів з кредитів перед Unicredit Банком.

Про це повідомляє Капітал з посиланням на “Банкрутство & Ліквідація”.

За інформацією Єдиного державного реєстру судових рішень, сьогодні, 19 червня, Вищий господарський суд України розгляне касаційну скаргу “Атол Холдинг” з справи № 910/21245/13 від 12 листопада 2014 року.

При цьому суди першої і другої інстанції вже винесли рішення про задоволення вимог кредитора в повному обсязі і відмові в задоволенні зустрічного позову “Атол Холдингу”, який оспорював свої зобов’язання перед банком про повернення кредитів і відсотків за них.
А саме, спочатку Господарський суд Києва вирішив стягнути з “Атол Холдингу” на користь ПАО “Унікредит Банк” борг за кредитом, заборгованість за відсотками і щтраф, який становить 17,8 млн грн, 3,4 млн доларів і 166,4 тис. євро.

Потім Київський апеляційний господарський суд вирішив відмовити в задоволенні апеляційної скарги “Атол Холдингу”, який оспорював свої зобов’язання повертати Unicredit Банку борги за кредитом.

Тепер справу розгляне колегія суддів Вищого господарського суду України.

Якщо суд задовольнить вимоги кредитора, визнавши рішення Госпсуду Києва правомірним, цілком імовірно, що вже в найближчому майбутньому проти “Атол Холдингу” буде відкрита справа про банкрутство.

Нагадаємо, група компаній “Атол Холдинг” – це українська фінансово-промислова група, заснована в 1993 році. Зараз вона включає більше 50 підприємств, у тому числі “Єврокар” і “ЄВРО ЛІЗИНГ”.

До основних підрозділів автомобільного напряму групи відносяться: ПрАТ “Єврокар” – офіційний виробник автомобілів марок Skoda, Volkswagen, Seat в Україні; ТОВ “Єврокари” – офіційний постачальник автомобілів марки Skoda в Україну; ТОВ “ЄВРО ЛІЗИНГ” – національний лідер ринку транспортного лізингу України; ПтАТ “Формула Мотор Україна” – офіційний імпортер автомобілів марки Seat в Україну.

У автомобільний напрям також входить роздрібна мережа дочірніх підприємств “Автотрейдинг Атол груп”, що спеціалізується на дистрибуції, роздрібному продажі автомобілів і гарантійному і післягарантійному обслуговуванні по усій території України автомобілів марок Skoda, Volkswagen, Seat, Ford, Hyundai, Suzuki, Renault, Peugeot, а також дистрибуції і післяпродажному обслуговуванні мотоциклів Harley-Davidson. Мережа представлена в містах: Київ, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів, Вінниця.

Головні бізнес-інтереси “Атол Холдингу”: автомобільне виробництво і дистрибуція, інвестиції і будівництво, фінансовий напрям, туризм і рекреація, девелопмент, а також бізнес-освіта.

document.write(«»);