GolPic2-371x177

У Верховній Раді розглядаються законопроекти, що передбачають серйозні санкції за стоянку автомобілів в заборонених місцях або несплату за парковку. Проект №2228 від 24.02.2015 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно правил парковки, зупинки, стоянки транспортних засобів” повинен був розглянутий парламентом 17-18 червня, але у депутатів до нього так і не дійшли руки, пише obozrevatel.com.

Проект передбачає, що місцеві ради повинні визначати уповноважених осіб, які самостійно або за інформацією відеокамер зможуть штрафувати власників неправильно припаркованих автомобілів.

Крім того, якщо машина заважає руху, її зможуть евакуювати, а якщо власник не заплатив за парковку – блокувати її рух спеціальним механізмом (блокіратором). Втім, юристи головного науково-експертного управління Верховної Ради рекомендували повернути цей законопроект на доопрацювання.

Зате незабаром вже на друге читання буде винесений законопроект №2890 “Про муніципальну варту “. Вона також повинна підкорятися місцевій владі, а серед обов’язків теж буде функція стеження за парковкою автомобілів і штрафування їх власників у разі порушень правил парковки. Місцева влада зможе закуповувати для муніципальної варти і спеціальні засоби для контролю за парковкою – блокіратори і евакуатори.

Нагадаємо, кілька років тому в столиці вже діяли блокіратори і евакуатори неправильно припаркованих автомобілів, але пізніше ця діяльність була опротестована в судах і припинена.

document.write(«»);