thumbnail-20150622135152n

В Україну прибула партія британських бронеавтомобілів Saxon AT-105, навколо яких було дуже багато шуму.

Тим не менше, машини служать і навіть “засвітилися” під час боїв під Марьїнкою. Але ось нову партію з 55 автомобілів вирішили використовувати по-новому. Їм не будуть навішувати озброєння, як на перші 20 броньовиків, пише AUTO-Consulting.

За інформацією волонтера Юрія Бірюкова з 20 броньовиків зроблять медичну евакуаційну машину для переднього краю, оскільки броньованих “швидких” як і раніше в армії немає.

Наступні 35 Saxon стануть командно-штабними автомобілями в різних виконаннях, адже вони здатні витримувати підрив на фугасах до 8 кг в тротиловому еквіваленті, а в бою важливо, щоб командування було безперервним.

Бірюков зазначає, що в керівництві ВСУ усвідомлюють, що Saxon AT-105 – це не бойова машина і вона поступається і БТР і БМП, але вона збереже життя наших солдатів і в умовах фактичного ембарго – це найкраще що вдалося знайти на інших ринках.

Вартість Saxon – близько 51 тис. фунтів стерлінгів, що дешевше навіть звичайних вантажівок, не кажучи вже про броньовану техніку. Усі автомобілі пройшли передпродажну підготовку та ще послужать. Також скоро прибудуть в Україну запчастини для них.

document.write(«»);