1435576171_sov-mashina

Радянські автомобілі по праву вважають одними з найнадійніших у світі. Причина цього – заводи і підприємства в той час працювали на совість, намагаючись виготовити для вітчизняного споживача тільки найкраще, пише gogetnews.info.

Отже, представляємо шість найвідоміших і цікавих фактів про радянських автомобілях:

Факт №1. «Руссо-Балт».

Найстаріший російський автомобіль до цього часу зберігся в Державному політехнічному музеї. Це К12 / 20 1911 випуску з двигуном потужністю 20 к. с. і максимальною швидкістю 60 км / год.

Факт №2. «Нива».

Виявляється, назва автомобіля – це абревіатура з перших літер імен дітей творця «Ниви» Петра Прусова – Наталії та Ірини, і дітей першого головного конструктора «ВАЗу» Соловйова – Вадима та Андрія.

Факт №3. «Москвич».

«Москвич-412» кілька разів примудрявся перемагати у міжнародних змаганнях. У 1968 році він зайняв четверте місце у пробігу «Лондон – Сідней» на 16 тис. Км. У 1970 р в ралі «Лондон – Мехіко» на 26 тис. Км, залишивши позаду навіть Ford, зайняв 3-е місце.
«Москвичі-408» широко експортувалися до Європи і були там вельми популярні.

Факт №4. «ГАЗ».

Перші «ГАЗ-21», що застосовувалися в поліції, забарвлювалися в жовтий колір з червоною смугою. Проте пізніше з’явилася більш звичне забарвлення – з синьою смугою вздовж кузова.

Факт №5. Лада Калина.

Для експортного варіанту до Фінляндії назва автомобіля «Лада Калина» було Lada 119, так як в перекладі з фінського «кalina» означає «тріск, гуркіт, деренчання, стук».

Факт №6. «Лада Веста».

Спочатку нова модель від АвтоВАЗу називалася Lada B, а в мережі вона ж була відома як Lada Priora 2.

document.write(«»);