786669

Малолітражні автомобілі сьогодні набувають все більшої популярності. Але необхідно відмітити, що з’явилися вони досить давно. Причому іноді автовиробники пропонували моделі з таким епатажним дизайном, що багато хто на ринок так і не вийшов

1. Honda Puyo

469689

Концепт Honda Puyo був розроблений в 2007 році. Цей малолітражний автомобіль має не лише незвичайну форму кузова, але і дуже незвичайну кабіну, яка нагадує кабіну малих моторних літаків. Машина розрахована всього на двох чоловік, а двері в ній відкриваються вертикально.

2. Urbanina

839718

Малолітражний автомобіль Urbanina був розроблений в середині XX століття в Італії. Машина була концептуальною. Її головною особливістю став кузов, що розбирається. Це дозволяло міняти модифікацію і дизайн автомобіля всього за 10-15 хвилин роботи.

3. Honda Fuya-Jo

613975

Ще один концептуальний автомобіль від Honda-Fuya-Jo так і не зміг вийти на автомобільний ринок. Машина розроблялася, як малолітражний автомобіль на двох чоловік, з можливістю ночівлі усередині автомобіля.

4. Wienermobile

240974

Автомобіль Wienermobile – це не ресторан на колесах, це маршрутне таксі, створене для реклами хот-догів. Незвичайний дизайн повинен був рекламувати не лише ресторан, але і сам автобус, залучаючи до нього потенційних клієнтів.

5. Morgan 3-Wheeler

886823

Автомобіль Morgan 3-Wheeler – це сучасний аналог тривіллера, що випускався до 1953 року. Новинка 2011 копіює дизайн свого “дідуся”, а висококласна робота дизайнерів дозволила надати машині приголомшливий ретро-стиль.

6. Dodge Tomahawk

485414

На перший погляд може здатися, що Dodge Tomahawk – це мотоцикл. Насправді це автомобіль з дуже специфічним дизайном. Коліс у Dodge Tomahawk не два, а чотири. Проте в іншому – це куди більше мотоцикл, ніж автомобіль.

7. Renault Twizy

112413

Малолітражний Renault Twizy з футуристичним дизайном був створений спеціально для великих мегаполісів. Серед своїх “родичів” Twizy відрізняється також високою маневреністю і надзвичайно комфортним управлінням. Сьогодні цей автомобіль дуже популярний в Парижі.

8. Peel P50

611003

Дивлячись на Peel P50 можна подумати, що ця машина створювалася для найменш вередливих. Ця машина не лише “малолітражка”, вона в додачу до цього ще і “тривіллер”. При цьому розташування коліс у Peel P50 більш, ніж специфічне – заднє колеса (яке всього одне) встановлено не рівно по середині кузова.

9. Nissan Pivo Two

786669

Неймовірно химерний малолітражний автомобіль Nissan Pivo Two був розрахований для міських поїздок. При цьому, незважаючи на свої габарити, машина повинна була вміщувати 3 пасажири! Працює автомобіль на електричному двигуні, але його головна особливість – можливість розгортатися на 360 градусів навколо своєї осі.

10. Mazda Suitcase Car

385261

Тільки інженери Mazda, могли створити щось подібне – Suitcase Car. Компактнішого за цей автомобіль вже бути не може, адже це – розкладна автомобіль-валіза. На жаль, знайти сьогодні такий на ринку дуже і дуже складно.

document.write(«»);