1428389246CYbO_h

Була повідомлена пояснювальна записка до плану захоплення України, яку вже традиційно запустив в ефір народний депутат Антон Геращенко. Сам план вже був детально проаналізований багатьма експертами, повідомляє autoconsulting.com.ua.

Судячи з характеру пояснювальної записки до плану вогневої поразки супротивника, розділ “Оцінка супротивника” писався на основі донесень розвідки, тобто ФСБ.

1433403470fWxf_h

Аналітики, що писали цю пояснювальну записку, припускають, що у разі наступу, уся наша мізерна техніка і буде задіяно для враження сил супротивника.

В цьому питанні з супротивником у нас паритет і по той бік окопів техніка не краща за нашу.

1422274781d1JJ_h

Дивна війна

Очевидно, що при наявному співвідношенні сил звільнити Донбас силою вже не вийде. Цю риторику вже треба забувати. Більше того, для української армії непросто і стримувати таку армаду. Це вже не алкаші і люмпенат з “Калашниковими”, а армія, сумірна не лише з українською. Обстріл, який щодня монотонно чутив РНБО, і який щодня додає в статистику чергові жертви, робить свою справу. Це зовсім не привід впадати в паніку, але висновки необхідно робити. Адже вони там зібралися явно не “пограти в карти”.

1400513885dx7y_h

Дії бойовиків вимотують українську армію і планомірно міняють потенціал. І, на жаль, не в нашу користь.

1418033174wOD6_h

В той же час в ДНР і ЛНР щодня йде поповнення: танки, БТР, БМП везуть по залізниці, на тралах, їдуть своїм ходом. І очевидно, що усе це везуть не в музей і не на зберігання.

Поповнення ж частин ЗСУ з різних причин відстає від графіку. То раптом з’ясовується, що серійне виробництво броньовиків “Дозор-Б” відкладається на багато місяців, то за саботаж звільняють директора бронетанкового заводу. А, судячи із статистики, на рахунку вже кожна машина. І співвідношення сил навіть гірше, ніж в 2014 році.

1409752790A2S7_h

Чи зможе Україна самостійно заповнити втрати і наростити військовий потенціал? Судячи з озвучених планів виробництва на цей рік нових танків і бронетехніки, які вже за деякими позиціями зірвані, ситуація дуже складна.

14241115129I8a_h

Закордон нам допоможе?

В зв’язку з цим, рішення країн НАТО (а особливо учасників Будапештського меморандуму) не поставляти Україні озброєння виглядає блюзніртством . Армія несе бойові втрати, навіть під час так званого “перемир’я”. Західні розвідки бачать стан справи, але дипломати, посміхаючись, продовжують консультації. Посол США заявляє, що його країна почне постачання летальної зброї через 1,5 року. А дипломата Литви тут же присікли після повідомлення про готовність поставляти Україні озброєння – перевищив свої повноваження.

Очевидно, що чекати військової допомоги від Заходу не доведеться.

І навіть 50 броньовиків Saxon – це хоч якесь, але рішення, в умовах повної блокади армійських постачань. Для порівняння, тільки Греції і ОАЕ були поставлені 4 тисячі одиниць техніки MRAP із складів американської армії в Афганістані. Україна ж доки отримала лише 20 броньованих Hamvee, які на Донбасі вже нічого не вирішують.

1434955213mG08_h

Ми неодноразово аналізували бойові втрати ВСУ. З різних причин вони – величезні. До того ж, армійська техніка сама по собі має дуже обмежений ресурс, а якщо врахувати, що техніка вже далеко не нова… І тому Україна вимушена шукати і шукати внутрішні резерви і відновлювати вже і танки Т- 80 з газотурбінними двигунами і небаченою ненажерливістю, щоб заповнювати баланс сил.

141077461208Nb_h

“Мінське перемир’я” – це ілюзія. Так, немає шокуючого числа загиблих в щоденних боях, але супротивник все одно веде війну, щодня зменшуючи потенціал української армії, методично наносить непоправні втрати. Так, за рік армія стала іншою, стали іншими і добровольчі батальйони, ЗСУ навчилася воювати і відбивати напади, але чи стало більше бойової техніки?

Все для фронту

14016911404md9_h

Якщо Україна хоче перемогти в цій війні, заводи повинні працювати цілодобово. До виробництва оборонної продукції вже пора притягати комерційний сектор, бізнес, використовувати нестандартні ідеї. На реформи ВПК просто немає вже часу, а про розробки нового озброєння і техніки мова чомусь не йде.

Так, є багато проблем. Так склалося, що в Україні немає свого виробництва двигунів. Через це не може розгорнутися випуск БТР, того ж “Дозор”, БМП, страждає ритмічність КрАЗа, притому це двигуни приблизно однієї “лінійки”.

1434042917vjvU_h

Треба виділяти національні пріоритети, і за рік замість дротяного проекту “Стіна” вже можна було організувати ліцензійне виробництво сучасних моторів, які, надалі, поставлялися б для виробників сільгосптехніки, силових електростанцій, автопрома, суднобудування.

1403776809YP3q_h

1403776784yzvY_h

Все для фронту! все для перемоги! Саме це гасло і дозволило перемогти 70 років тому фашизм. А зараз влада постійно чогось чекає: то рішення про західні санкції, то чергового траншу, то місцевих виборів. Ніби хтось сподівається додивитися розв’язку цієї війни по телевізору або прочитати в інтернеті. А готуватися треба не до виборів, а до оборони, в кожному місті і селі. Якщо ми, звичайно, хочемо перемогти…Це війна не лише людей, ідеологій, але і ресурсів. Війна на виснаження. І вона йде повним ходом, навіть зараз.

BTR_37

document.write(«»);