ÃÀÈ. ãàèøíèê äîêàçûâàåò âîäèòåëþ æåñòîì ôîòî áàíê Ëþäè Ëþäè çà ðàáîòîé ÍÀ ÃËÀÂÍÓÞ

Нове керівництво МВС Одеської області позбавило співробітників ДАІ традиційних смугастих жезлів, і тепер даївці намагаються зупиняти машини вказівками рук. Враховуючи звичку автомобілістів діяти тільки за вказівкою жезла, в Державтоінспекції попросили уважно придивлятися до жестів співробітників, пише expres.ua.

Як уточнили в прес-службі МВС Одеської області, зупинка транспорту співробітниками ДАІ проводиться без використання жезла. Замість цього співробітники Державтоінспекції вказують рукою на транспортний засіб, якому слід зупинитися. Така норма діє не тільки вдень, а й в нічний час.

У випадку руху в потоці автотранспорту, при патрулюванні доріг Одеси та області, зупинка машин буде проводитися шляхом ввімкнення синього і червоного проблискових маячків та подачі звукового сигналу, а також за допомогою гучномовця.

У Державтоінспекції також зазначили, що автомобілі на чергуванні обов’язково повинні включати проблискові маяки синього кольору, а співробітники повинні бути екіпіровані світловідбивними жилетами.

document.write(«»);