11415516_10206626510764535_14983816245283826_o

Учора Верховна Рада ухвалила закон “Про національну поліцію”. У документі прописані права і обов’язки поліції, яка замінить як патрульно-постову службу, так і співробітників Державтоінспекції. Зокрема, в Києві поліцейські, які проходили підготовку під керівництвом замміністра МВС грузинки Еки Згуладзе, повинні вийти на вулиці вже завтра, 4 липня, повідомляє cardiagram.com.ua.

У новому законі чітко прописані правила зупинки транспортних засобів. Нижче – правила і випадки, які надають право представникові нової поліції зупинити цей автомобіль. Відразу хочемо відмітити, що такої причини, як “перевірка документів”, в правилах зупинки автомобілів немає.

Для того, щоб аргументовано вести діалог з поліцейським, Ви навіть можете роздрукувати ці правила.

Правила зупинки автомобіля прописані в статті 35 закону “Про національну поліцію”. Перше, що ви повинні знати – поліцейський зобов’язаний назвати причину, за якою він зупинив Ваш автомобіль.

Причини, які дозволяють поліцейському зупинити автомобіль:

1. Порушення правил дорожнього руху;
2. Немає номерного знаку, або він закріплений в недозволеному місці. Також поліцейський має право Вас зупинити, якщо ваші номери заляпані брудом і цифри на них не видно;
3. Якщо є ознаки того, що ваш автомобіль несправний;
4. Якщо є підозра, що Ви, Ваша машина, або пасажири, маєте відношення до дорожньо-транспортної події, або інших порушень закону;
5. Якщо автомобіль знаходиться в розшуку;
6. Якщо є необхідність опитати водія або пасажирів, які можуть бути свідком аварії;
7. Якщо вантаж на Вашому автомобілі закріплений неналежно;
8. Якщо Ви встановили на автомобіль світлові або звукові сигнали, які заборонені законом.
Усі інші причини зупинки автомобіля – незаконні.

document.write(«»);