bally-za-narushenie-pdd-vse-taki-budut

2 липня Верховна Рада розглядає законопроекти, які повинні кардинально змінити систему правопорядку в Україні. Містять вони закони про поліцію, прокуратуру, місцеву поліцію і автофіксацію порушення правил дорожнього руху, повідомляє autocentre.ua.

Днем раніше Комітет із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності затвердив поправки цих законопроектів до другого читання. У результаті більшість поправок від народних обранців до проекту про автоматичну фіксацію порушень ПДР відхилена, внаслідок чого текст законопроекту виявився дуже близький до того, який був в першому читанні.

Крім того, в законопроекті залишені штрафні бали, які списуються тільки за порушення, зафіксовані відеокамерами. Хоча депутати пропонували їх відмінити або змінити порядок дії штрафних балів, наблизивши його до європейської практики.

Втім, Комітет прийняв і ряд важливих поправок, які роблять даний проект досконалішим. Зокрема, Комітет підтримав можливість інформування порушника, якого “упіймала” відеокамера, за допомогою SMS-ки або електронного листа. Звичайно, якщо власник автомобіля заздалегідь зареєструє ці дані у базі даних МВС.

Якщо власник автомобіля у момент порушення і фіксації відеокамерою не був за кермом, істинний порушник зможе узяти провину на себе і сплатити штраф.

Власників автомобіля зобов’яжуть стежити за тим, хто управляє його автомобілем. Крім того, патрульні поліцейські не зможуть без суду і слідства позбавляти водіїв прав управління транспортними засобами. Втім, в процесі розгляду Законопроектів можуть бути внесені і інші правки.

document.write(«»);