svalki-06

Людство обростає сміттям і поступово тоне в ньому. Недалеко той час, коли планета – подібно до того, як було передбачено в мультфільмі «Валлі», – стане одним величезним звалищем. Але є в цьому і свої плюси. Цвинтарі кинутої техніки, наприклад, – це надзвичайно захоплююче видовище. А крім того, на подібних звалищах можна знайти і щось корисне: мальовничі залізячки для арт-об’єктів або відповідний ретроекземпляр для реставрації та подальшого використання, пише forbes.ru.

 

Кладовище автомобілів (Фінікс, штат Арізона, США)

На величезній пустці розміром в 12 з гаком гектарів звалено понад 5000 автомобілів, випущених до 1980 року. Причому багато з них в пристойному стані. Скарби знайти досить складно, в основному через масштабність і безсистемність кладовища. Але вони є. Більше того, якщо ви зможете сформулювати свої уподобання, заплативши за свій каприз, вам допоможуть відшукати предмет вашої мрії.

03-ST02-2712_copy

 

Кладовище автомобілів в Бельгії

Неподалік від села Шатійон, що на півдні країни, серед лісу знаходиться вражаючих розмірів автокладовище. Його історія починається ще з часів 2-ої Світової війни. Раніше в околицях було цілих чотири кладовища.

Кладовище військової техніки (Кабул, Афганістан)

000g03fy

Кладовище покинутої техніки є в Афганістані, і це кладовище танків, залишених після виходу з країни радянських військ. Спішно залишаючи Афганістан, солдати менше всього думали про те, що ж робити зі згорілими, зламаними і просто нікому вже не потрібними танками. З тих пір пройшло вже більше 20 років, а вся техніка так і гниє в горах, одночасно будучи найбільшим пам’ятником цій безглуздій війні. Багато танків поламані, багато суцільно покриті графіті, і серед цього іржавого заліза вільно гуляють діти, зовсім не думаючи про те, де вони влаштовують собі іграшкові будиночки.

 

Кладовище танків в Україні

З часів Радянського Союзу на околиці міста Харкова “живуть” 500 Т-34, Т-72, Т-74 і Т-80

e706fae4d94fa171eac4ea3f32_bdee091d

 

Кладовище автобусів

1432035202_1428411272_7

Мурріета, Каліфорнія є одним з тих місць, яке демонструє людське марнотратство. Десятки автобусів вже нікуди більше не поїдуть.

 

Кладовище автомобілів в Такомі

svalki-06

Одне з найбільших у світі кладовищ автомобілів і інших транспортних засобів розташоване в Такомі.

 

Кладовище шин

svalki-04

Найбільше звалище шин у світі знаходиться в Кувейті. І воно росте рік за роком.

document.write(«»);