Нещодавно Верховна Рада відтермінувала запровадження штрафів за нерозмитнені транспортні засоби з іноземною реєстрацією. За рішення проголосували 236 депутатів парламенту, пише Автотема з посиланням на Перший.

Згідно із ухваленим в листопаді 2018 року законом, розмитнити авто із єврономерами можна було за пільговими умовами – до 22 лютого, і за загальними, які не передбачають штрафних санкцій, – до 23 травня.

Передбачалося, що після цього на власників таких авто почали б накладати штрафи.

Відтак, дату початку запровадження штрафів відклали на 24 серпня.

Власники «євроблях» покладають надії на новообраного Президентка Володимира Зеленського щодо перегляду акцизного податку. Так, на сайті Президента вже зареєстрували петицію, в якій просять встановити акцизний податок в розмірі 10% від загальної вартості авто.

Надання щодо розмитнення авто ЄС реєстрації 10% від вартості авто усім громадянам України, – йдеться у тексті петиції.
Також стало відомо, що в Адміністрації Президента вивчають дане питання із залученням відповідних експертів та фахівців.

Нагадаємо, що за час дії пільгового періоду із застосування пониженої ставки акцизного податку для розмитнення транспортних засобів (25.11.2018 – 22.02.2019) митницями ДФС загалом оформлено понад 218 тис. транспортних засобів. Сплачено понад 13,6 млрд грн платежів.

Із них майже 140 тис. – авто з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебували у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За їх оформлення сплачено майже 8,7 млрд гривень.

Нелогічними є випадки розмитнення недорогих авто, коли сума розмитнення в кілька разів перевищує вартість авто.