Якщо скраплений газ коштуватиме дорожче половини вартості бензину, — то купувати його ніхто не буде.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу «Київ» експерт з енергетичних питань, президент асоціації «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України» 2010-2016 рр. Леонід Косянчук, пише Автотема з посиланням на kyivtv.com.ua.

«Скраплений газ зараз вже піднявся у ціні і вона зростає дуже стрімко. Але тут є своєрідний регулятор: якщо скраплений газ буде коштувати більше як 55 % від вартості бензину, він нікому не буде потрібний», – вважає він.

«А відтак, або газ продаватися не буде, або ціна піде вниз. Незалежно від того, чи хочуть цього монополісти чи ні», – додав експерт.

«На сьогодні потрібно нарощувати українську переробку, але ми повинні бути свідомі того, що збираємося переробляти і звідки його брати», – сказав Леонід Косянчук.

Раніше повідомлялося, про «нафтові ігри» Росії з Україною та їхні наслідки.

Нагадаємо, зміни поставки в Україну вугілля, нафти та нафтопродуктів були запроваджені російським урядом із 1 червня 2019 року. Ці товари експортуватимуть лише на підставі дозволів, виданих російським мінекономрозвитку. Як повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк, майже 40 % дизпалива Україна купує у Росії. Однак найбільший ризик для енергетики країни, на його думку, це втрата транзиту газу із 1 січня 2020 року.