1 червня набули чинності санкції Росії: ввезення пального до України скоротиться.

Україну чекає дефіцит дизпалива і автогазу. Росія заборонила з 1 червня постачати нафтопродукти до країни. Спецдозволи отримали тільки дві російські компанії. Поки в операторів є запаси, але якщо нічого не зміниться, то дефіцит не за горами. Приблизно 80% нафтопродуктів від загального імпорту припадає на Білорусь і Росію. Ціни і наявність пального на заправках безпосередньо залежать від стабільності поставок з цих країн, пише Автотема з посиланням на MMR.

Україна має кілька виходів: перейти на інших постачальників, відродити внутрішнє виробництво нафтопродуктів і створювати резерви. Але при будь-яких розкладах доплатити доведеться автовласникам.

Як російські санкції позначаться на цінах на автомобільне паливо в Україні, розбирався сайт “Сьогодні”.

Ціни повинні були впасти

На початку травні ціни на пальне підскочили. Цьому послужили дві причини: загроза скорочення поставок з Білорусі та санкції Росії. Але цей стрибок цін нічим не обґрунтований, вважає Геннадій Рябцев, директор спеціальних програм НТЦ “Психея”. Білорусь відразу дала гарантії щодо стовідсоткових поставок.

“Обидва приводи трейдери використовували, щоб підняти ціни. Подорожчання стало досить істотним, хоча об’єктивних підстав для цього не було. Навіть ті ризики, які з’явилися, нейтралізувалися через тиждень після їх появи”, – говорить експерт.

Ціни на пальне мали відкотитися до показників початку квітня. В тому числі, і за рахунок здешевлення нафти – котирування тоді впали приблизно до 51 долара за барель. За цими котируваннями пішла вартість нафтопродуктів на кордоні з Україною. Гривня теж не коливалася так істотно, щоб впливати на вартість пального.

“Гривня-півтори, які додалися на кожній марці нафтопродуктів, досі залишаються на всіх заправках. Більш того, почав дорожчати скраплений газ – причина в тому, що трейдери не можуть створити необхідний запас і чекають новин з Росії”, – додає Рябцев.

Що буде з цінами в червні

Тенденцію до подорожчання показує автогаз. За останній тиждень його ціна піднялася на 17 копійок. Це реакція ринку на припинення поставок з Казахстану, пояснює Сергій Куюн, директор “Консалтингової групи А-95”. Росія заборонила провозити через свою територію нафтопродукти до України. Спецдозволу отримали тільки “Роснафта” і “Лукойл”. Дозволи іншим компаніям РФ не видала, хоча свої заявки залишали підприємства з Казахстану і Туркменістану.

“Оскільки зріджений газ опинився в списку санкційних товарів Російської Федерації, то росіяни не пропускають транзитні вантажі з Казахстану до України. А частка Казахстану 15-20%, тому ринок насторожився і закупівельні ціни пішли вгору”, – розповів експерт.

При цьому надані обсяги за дизпаливо вчетверо менше, ніж в середньому цього року. Щодо зрідженого газу – вдвічі менше.

“Зараз складно сказати, якими будуть ціни на скраплений газ, але я впевнений, що вони зростатимуть”, – зазначив Куюн.

Щодо дизпалива ситуація спокійніше. Ринок наразі ніяк не реагує, тому що забезпечений достатніми запасами. Як санкції позначаться на дизпаливі, буде зрозуміло в липні-серпні.

Експерт нафторинку Леонід Косьянчук менш оптимістичний. Дизпаливо вже в другій половині цього місяця може додати в ціні гривню-півтори, вважає він. А щодо зрідженого газу ціну регулюватиме попит. Але його вартість не може перевищувати 55% від вартості бензину – інакше його не купуватимуть.

А ось ціни на бензин не так залежать від Росії. Його Україна купує в Литві, Польщі, Білорусі та РФ. Тому операторам буде легше переорієнтуватися. За словами експертів, ціни на бензини в червні істотно змінитися не повинні.

Чого очікувати від Росії

Санкції Росії – це сценарій, за яким вигоду отримає “Роснафта”, вважає Рябцев. Заяви про обмеження квот, експорту, про ускладнення видачі дозволів призведе до зростання цін на пальне в Україні і “Роснафта” зможе захопити більшу частину ринку і отримувати надприбуток.

Про те, що такі ризики є, вже заявили в Антимонопольному комітеті України (АМКУ). Відомство направило звернення до Адміністрації президента, Кабміну і Ради національної безпеки та оборони. В АМКУ пропонують розширити власне виробництво і переорієнтуватися на інших постачальників нафтопродуктів. Також Україні треба створити резерви бензинів, дизпалива і автогазу.

Ці заходи повинні забезпечити стабільність цін на нафтопродуктів, вважають в комітеті.

“Виникає запитання, за рахунок чого створювати резерв: бензин треба купити, на це треба знайти гроші. Розмови про створення страхового фонду тривають років 10. За цей час з’явилася проблема – де створювати резерв, у держави не залишилося нафтобаз. Приватнику треба платити гроші і це все має лягти в ціну. Все це правильно, але ніхто з автовласників не захоче платити за резерв”, – говорить Дмитро Марунич, співголова Фонду енергетичних стратегій.

Дизпаливо і автогаз можна возити не з Росії. Україна вже ввозила скраплений газ невеликими партіями з Північної Африки. Але це теж буде дорожче, а платити доведеться споживачеві. Однак такий спосіб складніший в іншому – з портів складно оперативно вивозити нафтопродукти, для цього потрібні серйозні логістичні ресурси.

Раніше, нагадаємо, ми писали про те, що українські водії все більше економлять на бензині. Експерти ринку нафтопродуктів прогнозують, що ця тенденція триватиме.