Маленький кросовер Volkswagen T-Cross обзавівся новою економічною модифікацією. Звісно, завдяки дизельному двигуну. Одна з головних новинок року — кросовер Volkswagen T-Cross 2019, який є найменшим SUV у лінійці моделей німецького бренду. У компанії додали в моторну гаму автомобіля ще один двигун – надекономний дизель, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Мотор об’ємом 1,6 л розвиває лише 94 к.с. і аж 250 Нм крутильного моменту. У базовій конфігурації двигун працює в парі з 5-ступінчастою механічною КПП, але можна замовити і 7-семиступінчасту DSG. У першому випадку розгін до 100 км/год займає 11,9 с, у другому – 12,5 с.

Звісно, головна споживче перевага нової силової установки — витрата пального, яка в комбінованому режимі становить 5,3 л/100 км. Зрозуміло, в іншому — це той самий компактний кросовер VW T-Cross з просторим салоном і практичними рішеннями для сім’ї. Другий ряд сидінь можна рухати в поздовжньому напрямку, обираючи між додатковим простором в колінах або для багажу.

Автомобіль також оснащений адаптивним круїз-контролем і асистентом руху у своїй смузі. Базова ціна на дизельний кросовер Фольксваген становить 27 тис. дол. (у Великій Британії). Очікується, що в продаж новинка надійде до кінця року.