Компанія Bridgestone запускає нову паливозберігаючі шину R123 Ecopia Tire, призначену для напівпричепів і причепів. Bridgestone R123 Ecopia Tire спеціально розроблена для забезпечення низького опору коченню і зменшення зносу в умовах далекого і регіонального застосування, пише Автотема з посиланням на SpecMachinery.

Фахівці Bridgestone заявляють, що у порівнянні з попередником – шиною Ecopia R197, нова шина R123 Ecopia може забезпечити економію пального на суму близько 400 доларів на 100 000 миль шляху.

Шина Bridgestone R123 Ecopia отримала ряд інноваційних розробок, таких як бокова стінка IntelliShape, призначена для зменшення загальної ваги шини та мінімізації опору руху. Шина також використовує полімерну технологію NanoPro-Tech, щоб обмежити втрати енергії і допомогти поліпшити показники витрати пального.

Крім цього, інновації R123 Ecopia включають індивідуальну конструкцію протектора, що дозволяє знизити опір коченню. Так само, інноваційний малюнок протектора покращує зчеплення з дорогою і мокрим покриттям, а також поглинає навантаження на кромки протектора, що сприяє тривалому і рівномірному зносу.