На Буковині співробітники Держпродспоживслужби перевірили 20 АЗС, на 90% з яких знайшли порушення.

Чиновники продовжують штрафувати підприємців попри виміну держаного регулювання цін. Тепер власників АЗС карають за неправильне декларування цін, повідомляє Auto24.

Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області провели 20 позапланових перевірок на АЗС, на 90% автозаправних станцій виявлено значно завищені ціни. Про це повідомила керівник управління Аліна Гаєвська місцевим ЗМІ.

Як нагадали в управлінні, 18 травня уряд призупинив встановлення граничних рівнів торгової надбавки на пальне, проте суб’єкти господарювання однак «зобов’язані завчасно, від 3 до 30 днів залежно від обсягу здорожчання, декларувати ціни у разі їх підвищення».

«За всіма скаргами й фактами, які надходили до нас щодо підвищення цін на АЗС, ми провели позапланові перевірки за дорученням прем’єра, – сказала Гаєвська. – АЗС, на яких виявлено порушення, притягнуто до адміністративної відповідальності. Вже проведено 20 перевірок, і в 90% випадків встановлено порушення».

З її слів, ці порушення стосуються адміністративно-господарської діяльності підприємців, тому цих підприємців, згідно з чинним законодавством, буде оштрафовано. Кошти на сплату штрафів підприємці можуть отримати лише з продажу пального, що своєю чергою призводить до збільшення цін.