Величезна кількість товарів на ринку дозволяє знайти запчастини на будь-який бюджет. При цьому, серед них можуть бути як нові, так і ті, що вже були в експлуатації. Велика кількість хороших вживаних деталей концентрується в точках авторозборки — місцях, де автомобілі, які не піддаються ремонту або просто покинуті власниками, розбирають на деталі.

Авторозборка в місті Рівне стала дуже популярною, відкрилась велика кількість локацій, де здійснюють такі роботи, особливо на базах СТО. Там ви, як правило, можете придбати деталі розібраних автомобілів.

Що це за автомобілі й звідки вони взялись?

Все дуже просто. На авторозборку потрапляють автомобілі, що з певних причин вже не вигідно ремонтувати, адже це займе багато сил та часу, або ж ремонт нічого суттєво не змінить і власники продають їх на деталі за «смішними» цінами. Також це можуть бути автомобілі зі штрафних майданчиків, по які ніхто не повернувся, конфісковані автомобілі та ті, що потрапили в аварії.

В чому переваги?

По-перше, деталі з авторозборки часто можуть бути в дуже хорошому стані. Якщо в автомобілі були дефекти кузова внаслідок аварії, то мотор та його складові могли мати зовсім невеликий пробіг, та й інші деталі можуть бути добротними. А якщо пощастить, то ви можете знайти автозапчастини в ідеальному стані за ціну, що буде в рази меншою від ринкової.

Другою значною перевагою, звісно ж, є ціна. Як не крути, ціна часто відіграє важливу роль у наших покупках, і автозапчастини з розборки обійдуться вам значно дешевше, ніж нові.

По-третє, це знахідка для справжніх автомайстрів, що люблять лагодити та модернізувати своє авто, шукати цікаві шляхи та нові поєднання. Справжнім поціновувачам часто подобається проводити час за автомобільними справами та ремонтними роботами. Для них стає легко відрізнити хорошу деталь від не надто хорошої і на авторозборці вони завжди знають, як шукати найкраще. Тому якщо ви можете відрізнити якість запчастин з першого погляду, чому б не користуватись таким талантом?

Недоліки

Основним недоліком стануть ризики, які ви приймаєте, обираючи вживані автозапчастини. І першим з них буде ризик несправності. Ви ніколи не зможете бути впевнені, що деталь, яку ви придбали, не підробка, що вона не вийде з ладу через декілька днів, і що вона не стане збитковою інвестицією.

Другим недоліком є те, що такі запчастини можуть бути отримані з крадених авто, саме тому їхня ціна така низька.

Третій недолік це відсутність гарантій і обмежений вибір. Ніхто не поверне вам кошти та не запропонує натомість інший товар, якщо вас раптом щось не влаштує або ви помітите дефекти в роботі. Ви наче купляєте кота в мішку і цей кіт — Кіт Шредінгера. Повністю оцінити роботу ви зможете лише безпосередньо після придбання.

Висновки

Підсумовуючи все, варто сказати, що багато залежить від продавця. Якщо він буде чесним та добросовісним, ви зможете об’єктивно оцінити бажану запчастину та прийняти рішення про її покупку. Ризики отримати не те, що потрібно, зводяться до мінімуму, якщо ви купуєте запчастини в перевіреної людини з чудовою репутацією та з професійним підходом.

На сайті List.in.ua ви можете знайти та ознайомитись не лише з місцями, де продають деталі з авторозборки, а й почитати відгуки клієнтів, побачити оцінку їхньої роботи та рейтинг. Підійшовши до вибору запчастин з розумом, ви точно зможете знайти те, що вам потрібно.

Обирайте ретельно та пам’ятайте, що від якості деталей автомобіля залежить ваша безпека в дорозі.