1441076060_1

Я думаю, всі хоч раз дивилися військовий парад на Червоній Площі. Тисячі солдатів різних родів військ, сотні грізних військових машин. І два сірих ЗІЛ-155В. Ці автомобілі є символом військових парадів вже багато років. o-doroge.com про них докладніше.

Перші кабріолети ЗІЛ-115В були показані в 1981 році. В основі парадного автомобіля лежав ЗІЛ-4104. База вихідного ЗІЛа була вкорочена, ну і, звичайно ж, автомобіль позбувся даху. Збирали кабріолети ЗІЛ-115В проводилися виключно в ручну до 1985 року на заводі ЗІЛ.

Найцікавішим у парадному кабріолеті була його технічна частина. ЗІЛ-115В оснащувався V-подібним восьмициліндровим двигуном, об’ємом 7 літрів і потужністю 305 к.с. Двигун працює в тандемі з 3-швидкісною автоматичною трансмісією.

Абсолютно всі системи в автомобілі дубльовані. Одна система є робочою, друга – аварійна. На автомобіль встановлено два акумулятори, два бензонаноса, дві незалежні електричні ланцюги і навіть випускна система дубльована. У салоні встановлена тумба з поручнем, а по периметру салону встановлені мікрофони, в задніх крилах розташовані антени радіопристроїв. Для свого часу автомобіль був дуже сучасним.

Зараз в гаражі Міністерства оборони РФ залишилося лише три парадних кабріолета ЗІЛ-115В, один з них є резервним. Автомобілі вже далеко не молоді, їм пішов 29 рік, але вони, як і раніше, знаходяться в бездоганному технічному стані. Звичайно, можна сказати, що ці автомобілі вже застаріли, але відкривати парад на ЗІЛ-115В вже стало традицій. Та й більшість техніки, демонстрованої на парадах, було випущено ще при СРСР, так що ЗІЛ-115В і військова техніка виглядають цілком гармонійно.

Замінювати ці сірі ЗІЛ-115В поки не планується, принаймні офіційно. Але чим ЗІЛ-115В може бути замінений? Нічого в голову не приходить …

document.write(«»);