МАЗ 2_1

Знаменитий білоруський автозавод презентував новий вантажний автомобіль МАЗ-534023. Перевага машини – робота на стиснутому газі. Символічно нову модель продемонстрували напередодні 70-річчя автогіганта.

Розробники автозаводу давно активно працюють над створенням нової, екологічно чистої, економічно вигідної техніки, в роботі якої буде використовуватися природний газ. Представлена вантажівка МАЗ-534023 поки що «пілотна» модель, яка володіє газовим двигуном.

Нова модель вантажівки МАЗ-534023 може перевозити різноманітні вантажі, оскільки володіє колісною формулою 4×2. Можлива експлуатація автомобіля у складі автопоїзда.

Машина має об’єм 39,35 куб.м тентованї платформи, і 9600 кг вантажопідйомності. Плюси автомобіля – екологічна безпека і економічність, оскільки, завдяки мотору, що працює на газі, автомобіль випускає малу кількість шкідливих речовин у середовище.

Вантажівка МАЗ-534023 оснащена китайським двигуном Weichai Power WP10NG, який має потужність 280 к.с. і обсяг 10 л, що відповідає всім вимогам екостандарту Євро 5.

На машині стоїть 9JS13TA – 9-ступінчаста механічна коробка передач, яка теж родом з Китаю. Паливні баки природно відсутні, їх замінили вибухобезпечні полімерно-композитні, стійкі до корозії газові 1128-літрові балони Rugasco. Вмісту балонів вистачає приблизно на 500 км.

Один з балонів на 486 встановлений на рамі з правого боку, ще три 214 літрові балони – на рамі, в касеті за кабіною. Паливна система оснащена двома заправними кранами типорозмірів N1 CNG і TN5 CNG. Є датчики ГДК газу, а також можливий монтаж установки системи, яка контролюватиме газоповітряну систему. Імовірно, датчики можна буде встановити в зоні моторних відсіків, біля редукторів тиску, в кабіні, а також у зоні балонів.

Білоруси активно працюють над створенням економічної техніки. Вантажівка МАЗ-534023 «не самотня», розробники створили йому пасажирську «пару» – автобус МАЗ 203965, що працює на газі.

document.write(«»);